HomeKinderopvang SterrenrijkBSO De Verbeelding

BSO De Verbeelding

Bij onze buitenschoolse opvang worden kinderen tussen de 4 jaar en 13 jaar opgevangen. De voorschoolse opvang wordt van 7.00 uur tot 8.30 uur verzorgd en de naschoolse opvang van 14.00 uur tot 19.00 uur. Tijdens studie- of vakantiedagen is het voor ouders mogelijk de kinderen de gehele dag onder te brengen van 7.00 uur tot 19.00 uur.

De buitenschoolse opvang bestaat uit de volgende basisgroepen;

  1. Onderbouwgroepen: 4 jaar tot 7 jaar
  2. Bovenbouwgroepen: 7 jaar tot 13 jaar

De opvang vindt plaats in een compleet ingericht pand waar onderwijs en vrije tijd samen komen. Er is voor alle kinderen na schooltijd wat te doen; dat is onze basis. Van lekker onderuit stripboeken lezen tot sportieve voetbalpotjes en van creatief met stof tot gerechtjes koken. Gezamenlijk zetten wij een uitgebreid en breed aanbod neer met als doel dat alle kinderen vanaf 4 jaar tot 13 jaar hun talenten kunnen ontdekken en hun kennis over de wereld kunnen verbreden. Hierbij is het van belang dat kinderen keuzevrijheid hebben en ook ruimte krijgen om te socializen, te rusten of juist nieuwe kennis/vaardigheden op te doen. Een kind dat lekker in z’n vel zit en nieuwe mogelijkheden tot talent-ontplooiing aangereikt krijgt, leert talenten te ontwikkelen.

Gediplomeerde medewerkers bieden de kinderen een gevarieerd activiteitenaanbod. Dit gevarieerde activiteitenaanbod bestaat onder andere uit workshops met een duurzaam karakter in samenwerking met Kleur in Cultuur, Stad en Natuur en Collage, sportieve gymlessen, bezoeken aan de imker, werken in onze eigen moestuin en natuurlijk een kookworkshop met producten uit onze eigen moestuin staan centraal in ons dagprogramma. Natuurbeleving vinden wij erg belangrijk en vanuit dit oogpunt organiseren wij dagelijks activiteiten in de natuur. De natuur is bij uitstek de omgeving voor kinderen om te ontspannen, te ontdekken, te leren en te verwonderen. en tijdens de vakanties worden er diverse leuke uitstapjes georganiseerd.