HomeOver De VerbeeldingOns nieuwe pand

Ons nieuwe pand

In een ecologische school is de natuur leidend om vanuit de ecologische gedachte, de theologische gedachte, de circulaire gedachte en vanuit de wereld van het zich ontwikkelende kind de school te vormen. Het gebouw, de omgeving, de bodem en de weersinvloeden vormen de biotoop waarin de leerlingen en de groeiende (levende) omgeving worden gevormd. Deze biotoop faciliteert het ideale ontwikkelingsklimaat voor haar specifieke bewoners, de kinderen.

Net zoals in de natuur, zal een specifieke gebruiker (leerling) zich graag ophouden in dat deel van de biotoop (gebouw) waar de omstandigheden voor hem/haar optimaal zijn. Er zijn in het gebouw vier habitats:

  • Onderbouw
  • Middenbouw
  • Bovenbouw
  • De faciliterende ruimtes: de kantoren, spreekkamers, personeelsruimte, enzovoort.

Algemene voorzieningen (centrale ruimte, speelzaal) bevinden zich niet in een specifieke habitat, maar zijn onderdeel van de biotoop (het gebouw). Ze bevinden zich tussen de habitats en in de omringende buitenruimte. De verbinding tussen binnen en buiten en met de omgeving is hier maximaal voelbaar.

Locatie

Het nieuwe pand van De Verbeelding komt aan de Burchard de Volderstraat 19.
Op 6 april  2022 hebben wij, samen met ouders, kinderen en andere betrokkenen de feestelijke eerste paal geslagen. Op 16 januari 2023 verhuizen wij met onze groepen naar dit prachtige gebouw. 
Via Facebook houden wij u op de hoogte van de vorderingen.